Składniki:
Spód:
- 100 g mąki migdałowej
- 50 mąki kokosowej
- 30 g miodu
- 30 g oleju kokosowego
Krem:
- 200 g śmietanki kokosowej
- 60 g daktyli
- 15 g kakao
Dekoracja:
- żurawina
- migdały
- płatki migdałów
- skórka pomarańczy
Przygotowanie: Mąkę migdałową, kokosową, miód i olej kokosowy wymieszać do połączenia. Gotową masą wyłożyć blachę o średnicy24 cm i wstawić do lodówki na około godzinę. W tym czasie namoczyć daktyle we wrzątku. Po upływie godziny odlać wodę i zblendować miękkie daktyle ze śmietanką kokosową i kakao. Masę wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Udekorować ciasto, tworząc kompozycję kwiatów. Ponownie schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę.