Walentynkowe ciastka bez pieczenia

Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 50 g mąki kokosowej
  • 30 g oleju kokosowego
  • 40 g miodu
  • 100% sok z malin

Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w blenderze. Dla uzyskania czerwono-różowego koloru dodać wedle uznania 100% soku z malin. Ciasto rozłożyć na desce wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć drugą warstwą papieru. Ciasto rozwałkować. Za pomocą foremki w kształcie serca wyciąć ciastka. Ciastka schłodzić w lodówce przez całą noc.

Trackback from your site.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.