Piernik last minute

Składniki:

  • puszka soczewicy
  • 100 g mąki
  • 80 g miodu
  • 2 jaja
  • przyprawy korzenne
  • kakao

Polewa

  • 50 g czekolady 90%

Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zblendować. Masę przełożyć do silikonowej formy i piec w 180 stopniach przez ok. 35 min. Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej i polać nią ostudzone ciasto.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Skomentuj

Musisz być zalogowany aby skomentować