Lemoniada z miętą cytrynową

Składniki:

  • woda gazowana 1,5 l
  • sok ze świeżej cytryny lub pomarańczy
  • syrop z agawy do smaku
  • 2-3 gałązki mięty
  • kilka kostek lodu

Przygotowanie: Do dzbanka wlać wodę. Wycisnąć sok z cytryny lub pomarańczy i dolać do wody. Dodać syrop z agawy (wedle uznania) oraz miętę. Wszystko wymieszać, do rozpuszczenia się syropu. Podawać z kostkami lodu, plastrami cytryny lub pomarańczy i listkami mięty.

Trackback from your site.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.