Wege leczo z młodą kapustą

Składniki:

  • cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 papryki (zółta, czerwona i zielona)
  • pół główki młodej kapusty
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • papryka wędzona, sól, pieprz

Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć poszatkowaną cebulę. Pokroić papryki i kapustę i dodać do garnka. Zalać szklanką wody i gotować bez przykrycia przez około 15-20 minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i dodać przyprawy. Gotować jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem.

Trackback from your site.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.