Zielony koktajl dodający energii

Składniki:

  • garść jarmużu
  • garść szpinaku
  • natka pietruszki
  • zielony ogórek
  • jabłko
  • plaster ananasa

Przygotowanie: Jarmuż, szpinak i natkę pietruszki wrzucić do naczynia blendera kielichowego, pozostałe składniki pokroić na mniejsze kawałki i dodać do części zielonej. Wszystko razem zblendować.

Właściwości: Jest to koktajl bogaty w składniki odżywcze, dzięki czemu dodaje energii od razu po spożyciu. Zawiera duże ilości błonnika, potasu, magnezu, żelaza, a także witamin (w szczególności C oraz z grupy B). Wspomaga procesy trawienne oraz reguluje przemianę materii.

Trackback from your site.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.