Rozgrzewająca cytrusowo-korzenna herbatka

Składniki:

  • herbata
  • cytryna
  • pomarańcza
  • świeży imbir
  • gożdziki
  • cynamon
  • miód

Przygotowanie: W dzbanku zaparzamy herbatę. Do gorącej dodajemy wedle uznania po kilka plasterków cytryny, pomarańczy i świeżego imbiru. Wrzucamy kilka goździków i odrobinę cynamonu. Całość dosładzamy miodem.

Dlaczego warto jeść skórki cytrusów i jak je przygotować do spożycia w artykule:

Chemikalia na skórce cytrusów

Trackback from your site.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doktorantka w Katedrze Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW. Naukowo analizuje zawartości związków biologicznie czynnych w żywności pochodzącej z produkcji ekologicznej, a hobbystycznie – gotuje i piecze.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.